Snel hest


Rafaello

Tänkte göra ett litet inlägg om Rafaello, alias Mini, som jag skolar upp/rider till nån dag i veckan.
Minis utveckling sen jag började rida honom har varit enorm, på gott och ont.
När vi började hade han den sämsta kondis jag varit med om - vi travade ett varv, och han flåsade och var genomsvettig. Visst, jag är väldigt stor på ponnyn, men han flåsade lika mycket med hans ägare Vanessa - 7 år.

Med tiden att hans kondis blev bättre, har han också förändras - massor. I början var han väldigt lat (han orkade inte) och alltid mycket snäll. Senast i förrgår stack han med mig, jag hade noll kontroll på lilla welsh mountainen, ända tills vägen och diket kom emot. Han är mycket sällan svettig, och orkar hålla på mycket mera. MEN han har börjat bråka massor, både från marken och i ridningen, så en massa jobb har vi nog framför oss. 
Dock var han väldigt fin i söndas, red honom inspänd i gummiband så han ska gå rätt och bygga rätt sorts muskulatur, dock löst spänt gummiband så det inte blev för tungt för lillponnyn. :)
För er som undrar
Mini är ca 115-125 gissar jag på i mkh, själv är jag 156-157cm lång, väger strax över 50kg.

Fälttävlan #2..


Fälttävlan #1

Anni Laulaja - Dion, Harraste. Nikon D200 & Nikon 80-200/2,8

Det är mycket nu..

Ursäkta den dåliga uppdateringen, IGEN. Men har så otroligt mycket på gång för tillfället.
Massa tävlingar, häng med kompisar, jobb!
Mitt nya objektiv har kommit till posten, så ska hämta det så småningom, ett Nikon AF-D 80-200/2,8 ED.
Ganska gammal modell, men tror nog det är knivskarp ändå! Nästan lika som mitt Tamron, men istället orginal.
Slänger in en bild från google på det;
Nationella fälttävlan vid NURK denna helg, kommer självklart finnas på plats som officiell fotograf under hela tillställningen, med mitt nya objektiv!
Fotograferade en utställning igår, mer om det, samt bilder kommer i ett senare inlägg under dagen!

Showjumping

Nikon D200  Tamron 70-200/2,8

Studentbilder..

Här kommer några bilder från när jag tog studenten förra veckan.. :)


Mösspåsättning. Här syns ryggen på min klänning!


"Tack!" - kortet
Älskling och jag,  som inte varit på kort tillsammans "seriöst" sen han tog examen för 2 år sen!Klänningen har jag Cecilia Lyttbacka sytt åt mig,  enkel, men med en fin ryggurrigning, precis som jag ville ha den!

Rabbits..

Aaw, de är så söta!
Idag ska jag och hoppa i terräng. Kl 15.00.. Det betyder att det är typ +30grader i skuggan då?! Crap, kommer smälta bort på hästryggen..

För vi har tagit studenten..

Ursäkta för en så kass uppdatering, men hade lite fullt upp förra veckan, och igår. Tog ju studenten i lördas :)
Var en helt underbar dag, men lång.
Dagen började för mig kl 04:15 då jag steg upp, duschade och makade iväg mig till frissan. Där satt jag typ 2 ½ timme, sen var det vidare iväg till sminket. Efter det hem, och se så René var vaken, vilket han var, och det var då dags att sätta på klänningen, och tejpa fast den, haha :b (eftersom jag hade ryggurrigning krävdes det en del tejp för att den skulle sitta bra..)
Sen dimision, vilket var N E R V Ö S T! Jag är ju först i alfabetet = gå upp först.. Men det gick bra, förutom att jag tänkte glömma bort att skaka hand med Sofia, vilket många gjorde ;)
Vår fest började kl 1, och före det tog vi studentbilder på mig, och printade ut tackkort med min printer, etersom jag ändå har en bra kamera och printer, valde vi att fixa tackkorten själva, och ha dem färdiga så gärsterna fick ta dem då de for! Det var en bra fest med massor av mat.
Kl 7 åkte jag, rené och mina föräldrar till juthbacka,som alla andra studenter. Där åt vi 3 rätters middag. :)
Efter det åkte vi hem, drack lite champagne, och sen kom Teresa & Andreas, och vi åkte till Jakobstad, stadshotellet! Kom hem en 5 tiden, tror jag? :)

RSS 2.0