Fölfotografering

Igår var jag och fotade lite föl - en lyckad tillställning som ledde till rätt många sålda bilder :)

Här är ett exempel :)


dagens Photoshoot

Igår försökte jag mig åter igen på fota då mina kaniner hoppar, och själv var jag förare till kaninerna.
Hur gick detta till? Man kan ju inte både stå bakom kameran, och springa med kaninen.
Eller?

Utrustning:
Nikon D60
Nikkor 55-200mm / 4,0-5,8 VR
Stativ
Fjärrlösare

Jag riggade upp kameran på stativet, och plockade fram ett hinder. Ställde in kameran så att brännvidden blev rätt, kring 70-100mm. Tog en provbild, och ställde in så ljuset var rätt. Jag riggade sedan upp hindret, och ställde in fokuseringen manuellt så att hindret blev i centrum, eller strax ovanför hindret, där kaninen lär hoppa.

Jag tog ut min gamla hoppkanin Bisquit, och så började vi!

Här kommer en bildserie;

Provbild, lite mörk.

Testade så att Fjärrknappen funkade som den ska.


Bisquit. Förare: Jag, Fotograf: Jag.

om FotografJosefin

Godmorgon!

Denna blogg handlar om Josefin Back, en djurfotograf som bor i Österbotten, Finland.
Bloggen blev skapad 10.8-2010, och är tänkt åt mina framtida kunder, att de ska få en inblick i vad jag gör på dagarna med min kamera. De flesta bilder har jag tagit själv, men vissa är tagna av andra, t.ex bilder på mig själv.

Jag har varit fotointresserad under största delen av mitt liv, redan som liten älskade jag att fota favorithästarna på ridskolan.

Det är främst hästfotografering jag sysslar med, och har nu sommaren 2010 även börjat sälja bilder på de evenemang jag fotar. Hittills har jag fotograferat en nationell hopptävling, och en nationell dressyrtävling, och fått ett 50-tal bilder sålda.

Trots att jag är hästfotograf är det mest kaniner jag fotar, jag ahr kaninuppfödning hemma, och då är det rätt naturligt att jag fotar mina kaniner. Kaniner är verkligen svårfotade. Steget innehåller ett kort flygande moment, och det är alltid lika svårt att fånga det på bild. Dessutom försöker oftast kaniner rymma undan från människan, bort från kameran.

Nog om detta, min hemsida är www.josefinback.webb.se, och där hittar du det mesta av, och om mig.

RSS 2.0